ONE:n jälkeen tulee OCF: AGILOX laajentaa mobiilirobottivalikoimaansa uudella autonomisella, joka suuntaan liikkuvalla vastapainotrukilla jota ohjaa parviäly. Tuomalla tämän trukin markkinoille AGILOX on siirtynyt uudelle sovellusalueelle: klassiseen sisälogistiikkaan saapuvan ja lähtevän tavaran varastoinnissa ja säilytyksessä.

AGILOX on uudistanut käsityksen automaattitrukeista erittäin kevytrakenteisten ja tehokkaiden nostotrukkien ONE-valikoimallaan.

Ajoneuvot toimivat ilman keskusohjausjärjestelmää, eli ne navigoivat tehtaassa tai varastossa todella autonomisesti. Poikkeuksellisen pienikokoiset AGILOX-IGV:t organisoivat reittinsä parviälyn hajautettujen periaatteiden mukaisesti, mikä tekee niistä paljon perinteisiä AGV-trukkeja joustavampia. Lisäksi ajoneuvojen ohjelmoinnista eli ”opettamisesta” tulee huomattavasti helpompaa keskusohjelmiston ohjelmien, ylläpidon, päivitysten jne. jäädessä pois – kyseessä on siis käyttökustannuksia alentava innovaatio.

Nyt AGILOX laajentaa IGV-valikoimaansa OCF-trukeilla. Lyhenne tulee sanoista Omnidirectional Counterbalanced Forklift, joka suuntaan liikkuva vastapainotrukki. Kun ONE on varustettu saksinostimella ja toimii kuormankäsittelylaitteena, OCF on suunniteltu vastapainotrukin periaatteiden mukaisesti. Niinpä se pystyy nostamaan kuormalavoja, kuljetushäkkejä ja muita kuorma-alustoja, jotka painavat enintään 1500 kg (3300 lbs), kuljettamaan ne määränpäähän ja asettamaan ne paikalleen enintään 1600 mm:n (63 tuuman) korkeuteen.

AGILOXin älykäs ja kustannuksia säästävä IGV-konsepti avaa uusia sovellusalueita. Kun ONE-ajoneuvoja käytetään pääasiassa materiaalin toimitukseen tuotannossa, OCF mahdollistaa klassiset sisälogistiikkatehtävät, jotka liittyvät saapuvaan ja lähtevään tavaraan, keräilyyn ja varastointiin sekä tuotantoon edellyttäen, että kuljetus tapahtuu kuormalavoilla.

OCF:n käyttökonsepti on ONE:n tavoin joka suuntaan liikkuva.

Siksi se voi ajaa myös sivuttain kapeiden käytävien läpi, kääntyä paikallaan ja liikkua kaikkein ahtaimmissakin tiloissa. Sama litiumioniakkuteknologia (LiFePO4) varmistaa lyhyen latausajan ja pitkän käyttöajan – vain kolmen minuutin lataus riittää jopa tunnin käyttöön.

IGV-ajoneuvot voidaan yhdistää asiakkaan ohjelmistojärjestelmiin (LVR, ERP, WMS, MES jne.) avoimen API-rajapinnan kautta. Älykkääseen ohjausjärjestelmään voidaan lisävarusteena saatavan I/O-moduulin avulla integroida ulkopuolista infrastruktuuria, esim. liukuovia ja kiinteitä kuljetinjärjestelmiä. Analytiikkamoduuli tarjoaa käyttäjälle kaikki asiaankuuluvat käyttötiedot ja keskeiset suorituskykyindikaattorit.

Dipl.-Ing. (FH) Franz Humer, AGILOXin toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista, toteaa: ”OCF on looginen lisä tuoteportfolioomme. Sen myötä avaamme mahdollisuuksia varastointi- ja keräilyteknologiassa ja siten suuren markkina-alueen, jolla IGV-trukit pääsevät esittelemään etunsa sekä AGV-trukkeihin että ihmisen käyttämiin trukkeihin nähden.”

Myös ONE:n ja OCF:n yhteistoiminta ”parvessa” tarjoaa suuren edun. Esimerkiksi samalla, kun pienemmät ajoneuvot suorittavat toimituksia kokoonpanotyöasemille tai hoitavat e-Kanban-hyllyjä, OCF voi huolehtia kuormalavojen kuljetuksesta käyttäen samaa ohjausjärjestelmää ja WiFi-infrastruktuuria.

OCF-pilottisarjaa on jo testattu menestyksekkäästi Vorchdorfissa, Itävallassa. Sarjatuotanto alkaa lähiaikoina, ja ensimmäiset OCF:t on määrä toimittaa asiakkaille vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Agilox OCF esite

 

Tietoja AGILOXista

AGILOX on innovatiivinen, nopeasti kasvava yritys, joka kehittää ja valmistaa älykkäitä logistiikkarobotteja (AGV, AGC, AMR), jotka navigoivat parviälyä hyödyntäen varastoissa ja tehtaissa toimittaen kuormalavoja ja varastolaatikoita sinne, missä niitä tarvitaan. AGILOXin pääkonttori sijaitsee Itävallassa. Ryhmä visionäärisiä insinöörejä perusti yhtiön vuonna 2009. Tällä hetkellä yrityksellä on toimistoja 15 maassa ympäri maailmaa, mm. Atlantassa, Yhdysvalloissa, ja se kasvaa ja laajenee edelleen.

Kaikki kehitetään talon sisällä mekaniikan suunnittelusta sähkötekniikkaan, navigointiin ja niihin liittyvään ohjelmistoon. Tämä nopeuttaa reagointia muuttuviin vaatimuksiin ja asiakkaan tarpeiden mukaisten muutosten tekemistä.

www.agilox.net/en

 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä